top menu  
 Print   
| regisztráció | Belépés |
 Logo  

 Print   
 RRC a világban  
GO TO
 Print   
 Text/HTML  
 Print   
 Text/HTML  
 Print   
 Text/HTML  
 Print   
 Forcepoint  


 

 

1994-ben alapították, 2000 és 2013 között kereskedtek a papírjaival a tőzsdén. A Gartner értékelése szerint a Secure Web Gateway és a Data Loss Prevention kategóriákban ötöd, illetve hatodmagával vezeti a piacot. Email biztonsági kategóriában a vizionáriusok között tartják számon.

Az évek során különböző technológiai felvásárlásokkal erősödött a cég: 2006-ban vette meg a PortAuthority DLP fejlesztő céget, 2007-ben versenytársát, a szintén tartalomszűréssel foglalkozó SurfControl vállalatot, 2009-ben pedig a Defensio-t, aki a Web 2.0 tartalomszűrés úttörője volt.

2010-ben mutatta be a Triton menedzsment platformot, ami több tekintetben azóta is egyedülálló: integrálja a webes, email alapú és adatszivárgásos fenyegetések elleni védelem kezelését egy felületre, egy menedzsment szerverre, függetlenül attól, hogy a cég szoftveres, appliance vagy felhő alapú megoldásait használják, akár ezeknek egy bizonyos hibrid kialakitasat. A folyamatos növekedés és a felvásárlásokkal megerősített innováció vezetett 2011-ben a Facebook-al kötött megállapodáshoz: innentől kezdve a Forcepoint szűrési-előjelzési technológiája a világ legtöbbet használt rendszerének felhasználóit is védi. 2013-ban egy magánbefektetői társaság kivásárolta a tőzsdéről a céget, azóta magánvállalatként működik.

 
 

A Forcepoint alaptechnológiái

Forcepoint ACE (Advanced Classification Engine)


 
 

Az ACE minden Forcepoint Triton termékben megtalálható. Ez egy olyan kompozit pontrendszerrel és súlyozott értékelési algoritmussal ellátott motor, ami képes észlelni és előjelzéseket adni  a terjedőfélben lévő fenyegetésekről, fertőzésekről, nulladik napi és fejlett támadásokról. A Forcepoint Security Labs  kutatói végzik a szükséges finomhangolását és karbantartását. Ilyen kutatóközpont található világszerte: Ausztráliában és Ázsiá ban 1-1, észak Amerikában és Európában kettő-kettő.

Az ACE több, mint 10000 különböző analízist végez, hogy igazán mély ellenőrzést futtathasson. Nyolc különböző területen vizsgálódik:

- Viselkedés alapú sandboxok: Lehetővé teszik, hogy a gyanús állományokat a célkörnyezetben vizsgálhassa futás közben biztonságosan, izoláltan.

- Valósidejű biztonsági besorolások: a szociális  hálók, webtartalmak, scriptek, rosszindulatú és gyanús html kódok elemzését végzi.

- Valósidejű tartalom osztályozás: multimédia, linkek és tartalom alapú oldalbesorolás gépi tanulás alapján

- Valósidejű adatosztályozás: struktúrált és nem struktúrált adathalmokon végzett összehasonlítás és dekódolás alapú besorolás, hogy a kifeleé irányuló adatbiztonság is meglegyen.

- Anti Malware motorok: többféle motor, hogy az általános és a specifikus malware-eket is megállíthassuk.

- Reputáció analízis: Több, mint húszféle szempont alapjábn végzett besorolás részletes elemzéssel, összefüggés és környezet ellenőrzésekkel.

- URL osztályozás: függetlenül vagy összehangolva az egyéb védelmi feltételezésekkel ismert oldalak besorolása alapján segít az új oldalakat és linkeket osztályozni.

- Anti Spam/Spear Phishing: hagyományos és fejlett spamek elleni védelem.

Mind a nyolc értékelési terület önálló képességekkel és többféle analízismódszerrel rendelkezik, ezért önmagukban is hatékonyak. Együttesen használva a web, email, adatszivárgás és mobilbiztonság témakörökben, olyan komplex értékelési struktúrát képesek létrehozni, ami egyedülállóan széles perspektívát kínál.


Forcepoint ThreatSeeker Intelligence Cloud


A Forcepoint egyedülálló méretű és hatékonyságú felderítő hálózata: több, mint 900 millió végponti forrást, és a Forcepoint ACE támogatásával 3-5 milliárd lekérdezést szolgál ki naponta. A ThreatSeeker felhő online tartalmakat gyűjt, bármilyen formában: weboldalak, dokumentumok, végrehajtható állományok, streamek, emailek, mobil applikációk, gyakorlatilag bármilyen internet forgalom. Hatalmas adathalmokat vizsgál át, hogy trendeket találjon az online fenyegetésekben. A 2011-es Facebook-al kötött megállapodás hatalmas lökést adott ennek a felhőalapú technológiának, senkinek nincs ennyire széles rálátása a lehetséges veszélyforrásokra.

A ThreatSeeker felderítő és egyéb képességei használják az ACE értékelési területeit, és egyéb analitikákat is. Az eredmények tartalmazhatnak fejlesztéseket és beállításokat a meglévő ACE elemzésekhez. A Security Labs kutatói természetesen a ThreatSeeker működését is figyelemmel kísérik és fejlesztik. A ThreatSeeker egyéb szolgáltatásai:

• Big Data analízis: házon belül fejlesztett eszközök teszik lehetővé az fő trendek és indikátorok automatikus besorolását. A Security Lab munkatársai tovább kutatják a felszínre kerülő anomáliákat, amik esetleg új fenyegetettségeket jelenthetnek, vagy egy már ismert támadás elleni védekezés további finomításához vezethetnek.
• Sandboxing a felhőben: A ThreatSeeker képes sokféle sandboxot generálni, hogy  vizsgálat még teljesebb legyen.
• Mobilalkalmazás ellenőrzés: Szintén sandboxolt malware ellenőrzés. Az alkalmazások hozzáférés viszonyait ellenőrzi, a nem szokványos hozzáférések jó indikátorai a rosszindulatú működésnek. Az eredmények segítik a „Mobile Malware” illetve a „Unauthorized Mobile Marketplace” kategóriák karbantartását.


Forcepoint Master Database


Az iparág legpontosabb URL, protokoll és alkalmazás adatbázisa. Több, mint 60 millió weboldalt kezel 95 kategóriában, 150-nél több protokollt 15 kategóriában, és több, mint 2,6 millió alkalmazást 50 kategóriában. 

Keressen minket a forcepoint kukac rrc pont hu-n!

További információ: www.forcepoint.com

 Print   
 
 Keresés  
 Print   
    

 

 

 Print